zondag 5 juni 2011

Hè Veronique,
He Noorderling, schreef je boven aan je antwoord. Ik las het. Was er niets ooit eens een film die zo heette over een Poolse bruid ergens in Friesland?
Maar om jou nou terug te bloggen met , hè Zuiderling, dat kan toch niet?
Volgens mij is dat geen woord - of ik hoor het nooit - en je bent allang weg uit het zuiden en woont nu midden in het land dus ben je een Middeling, en gekker kan het niet worden.
He Veronique, dus gewoon.
Vaak zetten we helemaal geen naam onder of boven onze mailtjes, berichtjes etc. We weten immers meteen van wie die komen. Als het gaat over prachtige interviews, ontroerende reacties, de volgende rapportage en weer een mooie nieuwe suggesties van een lezer, dan kan het maar om een ding gaan; Lotje&co. Daarnaast gaat het veel te vaak over geld, en met name over het gebrek daar aan. Er zijn twee heel goede mensen die jij er maar wat graag bij zou willen hebben om wat van die nieuwe ideeën verder uit te werken, maar helemaal onbetaald, zo willen we niet werken.
Natuurlijk stopt iedereen veel meer uren in Lotje dan ze uiteindelijk betaald krijgen en dat accepteert iedereen. Maar Lotje&co is geen vrijwillig gehobby, maar een professionele club!
De laatste weken zijn we slecht behandeld. We hebben een paar keer gepraat met een grote zorginstelling. Er was wat bezorgdheid bij het bestuur. Deze club heeft in het recente verleden een heel slechte naam gekregen door vreselijk akelig gedoe rond vastgoed, maar wij schatten de gesprekspartners in als serieus en hun insteek om wat voor en met Lotje te gaan doen als oprecht.
We zaten er naast en onze uren, reistijd, opgezette plannen en in grote lijnen uitgewerkte projecten zijn zonder een netjes excuus terzijde geschoven.
Dat doet pijn.
We hebben dit geen van beiden zien aankomen.
Jij, Zuiderling uit de commerciële wereld, werkend in een razendsnelle tal van sport en ik, Noordeling uit het onderwijs en schrijvend op mijn eigen studeerkamertje, we zijn te goedgelovig geweest.
We hebben er allebei last van. Want naast deze rotclub blijkt de vrouw die ons beloofde heel wat voor ons te gaan regelen bij een grote zorgverzekeraar ineens geëmigreerd naar Zweden zonder dat netjes te melden. Niemand binnen die zorgverzekeraar zorgt er nu voor dat haar lopende zaken netjes worden afgehandeld. En wat staat er op hun stomme website: Bij ons bent u goed af.
Terug bij af, bedoelen ze zeker.
We hebben er last van. We hebben steun nodig en we willen dat er bedrijven en organisaties zijn die Lotje&co een bestaan en meer gunnen.
Laten we snel onze wonden dichtlikken, zoals de poes die naast mijn toetsenbord in de zon ligt, en verder gaan. Het is immers niet de vraag of er anderen zijn die wel in Lotje geloven en haar willen helpen, maar alleen maar waar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten